Pulsklocka GPS – bästa pulsklockorna just nu – bäst i test 2013

i Träningsredskap

Utbudet av prisvärda pulsklockor är bättre än någonsin. Visserligen har smarthpones bidragit till att intresset för pulsklockor svalnat något. Men samtidigt är det för otympligt för en seriös löpare att fästa en mobil vid armen. En dedikerad pulsklocka är det bästa valet.

Innan vi tar en titt på de pulsklockor som fått mest bäst i test-utmärkelser 2013 tänkte vi tipsa om vår personliga favorit, NIKE Sportwatch GPS. Snyggare och mer praktisk pulsklocka får man inte (och behöver man inte) för pengarna.  Denna pulsklocka har alltså en inbyggd GPS som kartlägger dina löprundor, den mäter din hastighet, tar pulsen (om du köper till ett pulsband) och synkroniseras med Nikeplus.com där du kan sätta upp en profil som sparar alla data du behöver för att nå så bra resultat som möjligt med din löpträning. 

Nike sportwatch

Denna pulsklocka kan även kombineras med Nikes +förberedda träningsskor. Dessa gör det även möjligt att sammanställa data inomhus där GPS-mottagarna vanligtvis inte fungerar.

Dessutom är det ju ett litet extra plus i kanten att Nike + Sportwatch med GPS faktiskt är riktigt snygg! De flesta pulsklockor brukar tyvärr se ganska omoderna ut eller så är de designade i en så ”futuristisk” stil att det bara ser löjligt ut.

Denna pulsklocka kostar strax under 2000 kronor och finns att köpa i välsorterade sportbutiker och på nätet. Det lönar sig i de allra flesta fall att köpa denna typ av produkt online.

Bäst i test 2013

Garmin GPS-klockaAnsedda sajten bäst-i-test.se publicerade nyligen ett större test av pulsklockor. Den löparklocka som är utrustad med GPS som de anser vara allra bäst är Garmin Forerunner 2010. Denna pulsklocka vars främsta köpargument är den snabba GPS:enar har även fått mycket bra betyg i olika internationella ”bäst i test”-undersökningar. Den kostar cirka 2000 SEK online.


Om du känner att det är onödigt att ha en klocka med inbyggd GPS så fick finska löparklockan Suunto Quest det högsta betyget av bäst-i-test. Den är en lätt och snygg klocka som även fungerar bra för vardagen. Funktionerna för att mäta träningen är mycket avancerade och den visar bland annat intensitet och hjärtfrekvenszoner i realtid. Kostar cirka 1500 SEK på nätet.

Löparklocka utan GPS

Varför ska man använda en pulsklocka i sin träning?

Den stora fördelen med att använda sig av en pulsklocka i sin löpning är att den ger väldigt bra motivation till att ge sig ut i spåret och att bättra på sina resultat varje gång man springer. När det handlar om att nå resultat i sin träning kan man aldrig underskatta betydelsen av att man är tillräckligt motiverad!

Tips på bra löpskor. 

Det går förstås även att få liknande funktioner genom att använda sig av till exempel Nikes app Runkeeper i kombination med en smart phone som iPhone. Problemet är dock att dessa mobiler känns lite otympliga och det är ingen höjdare för träningen om man blir störd av samtal eller sms. I alla fall inte om man är seriös i sin ambition att uppnå goda resultat.

Relaterade artiklar:

  1. Jobba och träna samtidigt med Fitdesk – motionscykel med laptophållare
  2. Att träna med hjälp av moderna tv-spel som kräver rörelse ÄR effektivt!
  3. Träningsredskap för hemmet och professionell träningsutrustning billigt online
  4. Surfplattor kan hjälpa till att förbättra idrottsliga resultat

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

H����¯�¿�½���¯���¿���½������¯������¿������½����¯�¿�½������¯����¯�¿�½������¿����¯�¿�½������½����¯�¿�½���¯���¿���½������¯������¿������½����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������¤lsoblogg