Beställa mat online -fokus på säkerhet i hantering och leverans

Julklappstips för den hälsomedvetna – nyttiga julklappar 2019

Snart, och under flera månader framöver utsätts vi för massiva reklamkampanjer från företag och organisationer som vill att vi ska köpa just deras julklapp. Det är förstås inget fel med det. Vi tycker det är en fin tradition att vi ger presenter till de vi gillar mest på julafton. Däremot kan vi tycka att det är alldeles för lite fokus på nyttiga, hälsosamma julklappar. Därför har vi sätt samman en lista med lite tips för dig som vill ge bort en nyttig julgåva.

Fitnessvågen fortsätter dock att växa i intensitet (svenskarna är en enligt en ny undersökning de som tränar allra mest i i Europa),  och gymkort etc. är heta kandidater till titeln ”årets julklapp” i år också. Sedan HUI började utse årets julklapp 1988 har egentligen bara två utpräglade hälsoprodukter (och om dess effekter tvistar de lärde än…) fått priset, nämligen ”Spikmattan” för 5 år sedan, samt ”aktivitetsarmbandet” 2014. Läs mer om dessa och andra julklappar inom hälsa i denna artikel.

Julklappar med hälso-anknytning 2019

 • Årets i särklass mest spännande julklapp i hälsans tecken är Flowpillow, en trådlös massagemaskin med infraröd ljusterapi. Denna nya svenska uppfinning gjorde bland annat succé under demonstrationer på årets O-Ringen. Även undertecknad har nu ägt en Flowpillow över en månad, och detta är den första massagemaskin jag ägt som faktiskt fungerar (främst för ben, mage och fötter, samt nackpartiet). Den är utformad i samarbete med sjukgymnaster för att så effektivt som möjligt efterlikna riktig sportmassage. Den är även effektiv mot celluliter (inte minst då på grund av att massage-bollarna utstrålar infrarött ljus). Du köper den som billigast och tryggast på CDON.
 • Ljusterapi-lampor har länge varit kontroversiella då många ansett att de inte ger någon effekt. Ny forskning visar dock på många positiva effekter (vilket även fick mig att köpa en då jag är mycket hängig under vintern. Den fungerar!). Den bästa som tillverkas är modellen av Philips. Finns att köpa på CDON.
 • Manukahonung är dunderhonungen som börjar bli alltmer populär. Den är mycket exklusiv och således dyr. Men smaken är fantastisk och forskningen gräver hela tiden fram nya rön om dess helande egenskaper. Du kan läsa mer om honungen, samt få information om var du köper äkta Manuka i denna artikel.
 • För tre år sedan spekulerade många i att årets julklapp skulle bli ett så kallat hälsoarmband/träningsarmband, och så blev det också.  Dessa armband kommer att vara i toppen av de mest populära klapparna även i år. Fitbit Flex (de har blivit markant bättre och billigare sedan aktivitetsarmbandet blev årets julklapp 2014) är marknadsledande bland aktivitetsarmband. Den välkända webbutiken Cool Stuff säljer Fitbit billigt. Dessa mäter aktivitet (steg, distans och kalorier) och sömn.  Allting synkroniseras dessutom med dator och/eller smartphone eller surfplatta. ”Wearable tech” och hälsa hör definitivt framtiden till och Fitbit är helt klart det mest intressanta alternativet på marknaden just nu. Apple Watch är också spännande, och nu kräver den heller inte en Iphone för att kunna användas.  Series 5 släpps inför julhandeln 20189 (man kan bland annat ta EKG på sig själv i denna otroliga innovation!). Finns att köpa på Netonnet. Framförallt intressant är Apples samarbete med NIKE: Apple Watch NIKE+. Den är den perfekta klockan för löpare.
 • Presentkort på träning, skönhetsbehandling, massage, fotvård etc.  är en utmärkt julklapp! De bokas enklast på bokadirekt. (klicka på banner nedanför)

.

 • Med tanke på hur bra och tysta, och billiga, luftrenare blivit de senaste åren tror vi att de kan komma att bli nästa riktigt stora trend. Dessa produkter kan enligt senaste forskningen markant förbättra sömnkvaliteten för de flesta. Luftrenare hjälper dock framförallt individer som har kroniska problem med luftvägarna. Detta gäller inte bara de som har problem med astma och allergi, utan även de som lider av kroniskt täppt näsa utan känd orsak. Alla som har husdjur bör för övrigt ha luftrenare. Följande produkt är den som fått flest bäst-i-test-utmärkelser och som dessutom är rekommenderad av Astma och Allergiförbundet. Den har också gjort det markant mycket trevligare på kontoret för Nyttigt.eu… Den är tyst, och den förbättrade luften (”det är som alpluft här inne” som en besökare uttryckte det) på kontoret på ett mycket effektivt sätt. Detta har lett till ökad produktivitet och mindre trötthet. För oss hade luftrenaren varit ett mycket bättre val som årets julklapp. En robotdammsugare? Snarare århundradets mest onödiga pryl (för de flesta).
 • Många har de senaste åren insett att man inte behöver stressa iväg till ett dyrt gym, eller ett gym överhuvudtaget, för att bygga muskler.Träningsredskap i hög kvalitet gör det enkelt och bekvämt att träna hemma. Vårt bästa julklappstips? Utan tvekan en pull-up-bar. Mer effektiv ”motionsutrustning” får man inte för pengarna.
 • JulklappKänner du någon som du vet har bestämt sig för att gå ner i vikt? Då tycker vi du ska köpa henne eller honom denna bok om viktminskning, som går igenom grunderna för det man behöver veta på ett bra och pedagogiskt sätt. Ett annat mycket bra tips är Hjärnkoll av hjärnforskaren Martin Ingvar. Han får dig att se på hur du bantar på ett helt nytt sätt!
 • Trots den ljuvliga sommaren är resor till solen mycket populära vintern 2019-2020. Träningsresor och andra typer av hälsoresor är de segment inom resebranschen som ökar snabbast. Du kan läsa mer om denna typ av resor här. Dessa träningsresor behöver inte nödvändigtvis leda utomlands. Det anordnas flera bra träningsläger och olika event även här i Sverige. Ett mycket bra svenskt alternativ under vintern är någon form av skidresa.
 • Hudvårdsprodukter är perfekta presenter för de som är måna om sin kropp. Satsa på ekologiska produkter.
 • Trådlösa hörlurar är det perfekta hjälpmedlet för den som vill lyssna på musik eller böcker på löprundan eller promenaden. De är också mycket bra för den som har svårt att somna (testa att somna med en ljudbok i öronen, det är det mest effektiva sättet att korta ner insomningstiden). Bästa trådlösa hörlurarna är Apples Airpods. Finns på Netonnet. 
 • Det är tyvärr många som inte bryr sig om att vårda sina fötter överhuvudtaget. Uppmuntra dem till att sköta om sina fötter med dessa tips på fotvårdsprodukter.
 • Eller varför inte ge hen ett presentkort i julklapp så hen kan få uppleva till exempel fiskpedikyr (det finns fler exempel på upplevelser inom hälsa om du följer länken)?
 • Att jogga och löpträna upplever en stark renässans i Sverige, och TV4 rapporterade redan i våras att anmälningar till olika lopp runtom i landet har mer än fördubblats på kort tid. För att kunna få ut det mesta av sin löpträning behöver man läsa på innan så man inte riskerar att bli skadad. En riktigt bra bok i ämnet ger dessutom den bästa motivationen. Vi rekommenderar den hyllade boken ”Den magiska milen”. Dessutom behöver den blivande löparen ett par riktiga skor. Tips på hur man köper billiga löparskor i bra kvalitet.

Kan ett par joggingskor bli årets julklapp 2018?

Bra arkiv med tips på julklappar, julmarknader etc. 2019.

Mer julrelaterade artiklar: 

Om vår vanligaste julmat

Om kalorier i glögg, pepparkakor och lussekatter.

0 kommentarer

0 kommentarer… add one

Lämna en kommentar