Fotvård är viktigt – vårda dina fötter med bra fotvårdsprodukter

i Hälsoprodukter

Fötter

Fotvård är viktigt

Varför ska man ägna sig åt fotvård? För att regelbunden fotvård förebygger svamp, värk, smärtsamma sprickor i hälarna och missfärgning. Och för att det är avslappnande, rentav meditativt, att sköta om fötterna. Dessutom ser de ju mycket fräschare ut om man sköter om dem! Fotvård är extra viktigt om man lider av någon kronisk sjukdom som skapar en ökad risk för fotkomplikationer, som till exempel diabetes.

Förhårdnader och liktornar uppstår när foten utsatts för nötning under en längre period. Om man har stora problem och vill undvika förhårdnader rekommenderas det att man sköter om sina fötter med fotbad, filning och salvor en gång i veckan (det är bara om du lider av en sjukdom som orsakar nedsatt cirkulation som du behöver besöka fotspecialist). Det är också viktigt att man har bekväma skor eftersom det är när skorna klämmer och nöter på en viss punkt som det uppstår onda liktornar.


Hur ofta ska man vårda sina fötter? Som sagt. En gång i veckan om man har problem, men annars rekommenderas en gång i månaden, eller kanske var sjätte vecka beroende på hur snabbt man får problem. Mer än så ska inte behövas, men låt det inte gå för lång tid mellan gångerna bara. Någon vis man sa att man kan bedöma hur civiliserad en nation är genom att mäta hur mycket tvål och vatten befolkningen gör av med. Svenskar är ett renligt folk, men fötterna blir ofta sorgligt förbisedda. Därför tipsar vi om de bästa fotvårdsprodukterna online nedan.

Rena och välskötta fötterVad behöver man för fotvårdsprodukter? Det enda som krävs är fotsalt eller denna ännu bättre mjukgörande produkt, fotfil (samt gärna en fotborste), fotkräm som mjukar och skyddar fötterna, och nagelklippare. För dig som har mycket förhårdnader som du vill bli av med snabbt finns det bland annat specialgjorda hyvlar för fötterna. Detta är otroligt effektiva redskap att hyvla bort förhårdnader med, även om risken för att man skär sig är ganska överhängande. Mindre riskabelt är det att köpa en sådan här fiffig produkt.

Fotvårdsprodukter finns till salu billigt på nätet hos till exempel billiga shopping4net. Köp till exempel deras billiga men bra fotfil. Vissa föredrar dock en fotborste.

Om du vill handla exklusiva krämer för fotvård billigt på nätet rekommenderar vi den stora nätbutiken Eleven. Har du aldrig testat att smörja in dina fötter med en välgörande fotkräm av något slag har du missat något! Eleven har bland annat den underbara produkten ”Badger Foot Balm” som är tillverkad av oljor från pepparmynta och rosmarin, samt bivax. Detta är en grym fotvårdsprodukt som får fötterna att kännas otroligt fräscha!

Under 80-talet kom de första elektriska fotbaden. De har utvecklats mycket sedan dess och du kan numera få en riktigt skön massage och mjukgörande session i till exempel ett sådant här fotbad. 

Visste du förresten att det finns fotdeo för dig som har problem med illaluktande fötter? Fotdeo finns att köpa här. Många upplever att fotdeon rentav förändrat deras liv då den tagit bort den sociala skammen med illaluktande fötter.

Har du tips på bra fotvård? Eller kanske tips på var man kan handla fotvårdsprodukter på nätet? Lämna kommentar nedan.

Relaterade artiklar:

  1. Rynkor – ögonkräm och behandling – och därför uppstår rynkorna
  2. Naturmedicin – omfattande artikel om olika typer av alternativmedicin
  3. Solbränd – tips på att undvika och behandla solbränna
  4. Gingko Biloba – en urgammal kinesisk örtmedicin

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

H����¯�¿�½���¯���¿���½������¯������¿������½����¯�¿�½������¯����¯�¿�½������¿����¯�¿�½������½����¯�¿�½���¯���¿���½������¯������¿������½����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������¤lsoblogg